ATA’MIZI SAYGI, ÖZLEM VE MİNNETLE ANDIK

10.11.2023 322

“Ya istiklal, ya ölüm!” ruhuyla başlattığı Milli Mücadele’yi zaferlerle ve 100.yılını idrak ettiğimiz Cumhuriyetimizle taçlandıran Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ölümünün 85. yıl dönümünde saygı, özlem ve minnetle andık.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 85. yıldönümü dolayısıyla Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde anma töreni gerçekleştirdik. Programa, Sayın Valimiz Yılmaz ŞİMŞEK, Belediye Başkanımız Hilmi BİLGİN ve il protokolü katıldı. Saygı duruşu ve Müzik Öğretmenimiz Nur Sibel SERTAKAN yönetiminde İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri adına Piyade Üsteğmen Hayri Melih BAYDEMİR ve Selçuk Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Servet ULUSU günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Program,  okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı  “Doğumundan Günümüze Atatürk” oratoryosunun sunumu ile devam etti. Büyük beğeni toplayan program, hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi. Ayrıca okul ortaklığı projesi kapsamında canlı olarak yayınlanan programın İzmir'deki ortağımız Bağyurdu Anadolu Lisesi tarafından takip edilmesi sağlandı. Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ölümünün 85. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı, özlem ve minnetle anıyoruz. Aziz ruhu şad olsun!

“Ey damarlarımızdaki asil kudret!

Yıl 2023, yüz yaşında Cumhuriyet.

Adınla beraber pâyidar kalacak elbet.

Ruhun şad, için rahat olsun.

En büyük eserin bize emanet.”

10-11-202310-11-202310-11-202310-11-202310-11-202310-11-202310-11-2023