AVRUPA BİRLİĞİ ERASMUS + YENİ PROJE TEKLİFİMİZ

08.03.2024 210

Okulumuz İngilizce öğretmeni Şadi ŞİMŞEK tarafından hazırlanan "Building a Sustainable Future Together" adlı 250.000 Avroluk Erasmus+ KA220 proje teklifini İspanya Ulusal Ajansı'na değerlendirilmesi için sunduk. Projemiz onaylandığı takdirde, etkinliklerine önümüzdeki eğitim ve öğretim yılının başından itibaren başlayacağız. Bu proje, Türkiye ile birlikte Belçika, İtalya, İspanya, Portekiz, Macaristan ve Litvanya ülkelerinin ortak bir girişimi olan işbirliği ve değişim projesidir. Avrupa genelinde okul eğitimi alanında işbirliği ve değişimi hedeflemektedir. Proje, öğrenciler arasında çevre, sürdürülebilirlik ve küresel vatandaşlık gibi hayati konularda farkındalık oluşturmayı, öğretmenlerin pedagojik yaklaşımlarını geliştirmeyi ve okul yönetimlerinin sürdürülebilirlik ilkelerini etkin bir şekilde benimsemesini amaçlamaktadır. Bu proje ile Avrupa'daki eğitim sistemlerine değil, aynı zamanda küresel çapta sürdürülebilir bir gelecek inşa etme çabalarına da katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.

08-03-2024