Rehberlik Servisi

24.12.2018 1496

Rehberlik Servisimiz

 PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK FAALİYETLERİ

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, bireyin kendini tanıması, ilgi ve yeteneklerini fark etmesi ve kendini gerçekleştirmesi amacıyla yapılan sistemli, profesyonel yardım sürecidir. Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi tarafından, okulumuzda öğrenim gören tüm öğrencilerimiz, gelişim dönemi özellikleri dikkate alınarak izlenirler. Lise çağındaki gençlerin, ergenlik döneminden kaynaklanan sorunlarına yardımcı olur. Psikolojik Danışma ve Rehberlik birimi, öğrencilerin kendini tanıyan, kendine güvenen, uyum ve iletişim becerilerine sahip, çevresine duyarlı, mutlu, sağlıklı, doğru kararlar verebilen, kendini ifade edebilen, sorunlarını çözebilen, yaratıcı bireyler olmalarına katkıda bulunur. 

KARİYER BELİRLEME VE YÖNLENDİRME ÇALIŞMALARI

15-18 yaş arası dönem öğrencilerde özel yeteneklerin ortaya çıktığı, bir mesleğe yönelme gereksiniminin duyulduğu dönemdir. Bu nedenle eğitsel ve kişisel rehberlik hizmetlerinin yanı sıra "Mesleki Rehberlik Hizmetlerinin" önemi büyüktür. Lise sonunda gencin yükseköğretime ya da hayata ve iş alanlarına doğru yönlendirilmesi için onun bu dönmede bireysel özellikleri, koşulları, kapasite ve sınırlılıkları açısından çok iyi değerlendirilmesi gerekir. Sistemli ve yeterli tanıma ve tanıtma çalışmaları bu yıllarda önemini arttırır.

ÖĞRENCİ BAŞARISI

Öğrencilerimize bireysel hedef belirleme özelliği kazandırma, öz disiplin kavramıyla kendini yönetme ve planlama becerisi kazandırmada yardımcı olma öncelikli amaçlarımız arasındadır. Öğrencilerimizin kendini gerçekleştirme kapasitelerini arttırmaya çalışırken isteklendirme, dikkat ve sınavlara hazırlanmada karşılarına çıkan engellerle baş etme becerilerini de arttırmaya çalışıyoruz. Tüm bu amaçlara Rehberlik Servisinin kullandığı bilimsel özellikteki test ve envanterlerinden yararlanarak ulaşmaya çalışıyoruz.
Ölçme Değerlendirme Servisimizce öğrencilerimizin aldığı sonuçlar titizlikle değerlendirilmektedir. Rehberlik Servisimizce yıl içerisinde düzenlenen "Başarı", "Motivasyon ve Konsantrasyon", "Zaman Yönetimi", "Dikkat ve Kaygı Grup Çalışmaları", "Verimli Ders Çalışma Yöntemleri (VDÇY) Çalışmaları" öğrencilerimizin gelişmesine önemli katkıda bulunacaktır.

 


 

OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YÜRÜTME KOMİSYONU

 

ADI SOYADI

GÖREVİ

Ahmet YILMAZ

Okul Müdürü

Rengin EĞRİ

Müdür Yardımcısı

Güner TÜRKER

Müdür Yardımcısı

Semanur DEMİRKAN

Okul Psikolojik Danışmanı

Harun YALÇIN

Okul Psikolojik Danışmanı

Suat Selçuk ŞEYHOĞLU

Disiplin Kurulu Temsilcisi

Feryal Selda GÜNGÖR

9.  Sınıflar Rehber Öğretmenler Temsilcisi

İclâl ŞİMŞEK KOPAR

10.  Sınıflar Rehber Öğretmenler Temsilcisi

Gazi KILIÇ

11.  Sınıflar Rehber Öğretmenler Temsilcisi

Özgür KARAGÖZ

12.  Sınıflar Rehber Öğretmenler Temsilcisi

Sait PEKYİĞİT

Okul Aile Birliği Temsilcisi

Niyazi DOĞAN

Onur Kurulu Temsilcisi

Gizem Mina ÖZYAZICI

Okul Öğrenci Temsilcisi