AYAK TENİSİ TURNUVASI

30.04.2024 75

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği çerçevesinde "19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Ayak Tenisi Turnuvası" yapılacaktır.

30-04-2024


19 MAYIS LİSELER ARASI AYAK TENİSİ TURNUVASI  

                                             

 İL YARIŞMASI

15-19 MAYIS

YERİ

Mecnun Otyakmaz Spor Salonu(4 Eylül Spor Vadisi)

KATEGORİ

Liseler

 

Sporu toplumun her kesimine yaymak. Ülkenin dört bir yanında sporun gelişimine katkı sağlamak, spor dallarının bilinirliliğini artırmak. Özellikle çocuk ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak, ders dışı serbest zamanını spor ile değerlendirmesini sağlamak. Sporu ve yarışma ruhunu sevdirmek amacıyla yapılacak olan “19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI AYAK TENİSİ TURNUVASI” aşağıdaki talimat doğrultusunda yapılacaktır.

 

GENEL KONULAR

 

1.   Yarışmalar Lise öğrencileri arasında yapılacaktır.

 

2.   Takımlar 3 kişiden oluşacak ve her okul 1(BİR) takımla yarışmaya katılacaktır.

 

3.   Takım listeleri oluşturulurken 3 asil 3 yedek olmak üzere liste gönderilecektir. Yarışmaya gelirken yedek sporcularda gelebilir.

 

4.   Yarışmalar okul takımı olarak yapılacaktır.

 

5.     Yarışma Eleme Usulü Olacaktır:

 

ELEMEUSULÜ: Yenilentakımlarınelenmesiveyenentakımlarınbirbirleriilekarşılaşmasıesasınadayanan sistemdir.Busistemdeyenilentakımlarelenirveyenentakımlarturatlamışolurlarensonbirtakım kalıncayakadaryarışmalardevameder.Yarışmalarbirtakımıngalibiyetidiğertakımınmağlubiyeti ile sonuçlanır beraberlikle biten müsabakalar kurallara uygun olarak beraberlik ortadankalkıncaya kadar devameder.

6.     Oyun alanı ölçüleri:

- 8 metre eninde  x 18 metre boyunda olan saha bir ağ ile ikiye ayrılır.

- Taban ve yan çizgiler oyun sahasının parçasıdır.

 

 

7.     Yarışma ile ilgili tüm kurallar EK-2 de mevcutur.

 

8.     2 set kazanan takım tur atlar.

Setler 11 sayı üzerinden oynanacaktır.

 

9.     Yarışmalarla ilgili Sağlık ve emniyet tedbirleri organizasyonun düzenlendiği GSİM’lüğü tarafından sağlayacaktır.

 

10.Son takım listesi gönderme tarihi 8 Mayıs (ÇARŞAMBA) 2024 tarihi olup bu tarihten sonra başvuran okulların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

 

11.            Yarışmaya katılacak tüm katılımcılara Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Bilgi Sistemi üzerinden İl Müdürlüğünce sporcu kartı çıkarılacaktır.

 

12.            Ekte gönderilen Takım Listesi Bilgi Formu (EK-1) nun doldurularak en geç 8 Mayıs (ÇARŞAMBA) 2024 tarihine kadar aşağıdaki iletişim numarasına gönderilmesi gerekmektedir.

 

 

İLETİŞİM VE KAYIT NUMARASI

0506 270 41 02 (ALPER DOĞAN)